Warzywa odgrywają kluczową rolę w diecie ketogenicznej. Dostarczają witamin, minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy. Szczególnie wartościowe są warzywa liściaste (np. szpinak, rukola, jarmuż), które są bogate w witaminę K, kwas foliowy i żelazo. Błonnik zawarty w warzywach pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Warzywa takie jak brokuły, kalafior i kapusta wspierają zdrową florę bakteryjną jelit. Są też niskokaloryczne, co jest korzystne dla osób dążących do utraty wagi. W tej kategorii znajdzesz mnósto przepisów, w których warzywa grają pierwsze skrzypce.
- All Work
- Back
- /Zupy
- /Dania z makaronem
- /Sushi
- /Dania mięsne
- /Pizze i wypieki wytrawne
- /Zapiekanki
- /Warzywa w roli głównej
- /Domowy fastfood
- /Pierogi, kluseczki, kopytka
- /Ryby
- /Tradycyjne
- /Kremowe
- /Sosy
- /Domowy makaron
- /Kuchnie świata
- /Wieprzowina
- /Drób
- /Wołowina
- /Podroby
- /Pizze i pizzerinki
- /Wytrawne tarty
- /Wytrawne ciasta i serniki
- /Burgery
- /Hot dogi
- /Wrapy i tacosy
- /Kluski serowe
- /Kopytka i kluchy
- /Pierogi