Wyślij w świat :)
0
(0)

Keto oponki majonezowe z jalapeño

Keto oponki majonezowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnych bułek. Puszyste, wilgotne, o delikatnym i neutralnym smaku. Dodatek jalapeño nadaje im charakteru. Sprawdzą się jako baza pod kanapki, dodatek do lunch boxa, sycąca przekąska czy bułeczki na wielkanocny stół.  Niskowęglowodanowe i bezglutenowe!

Keto oponki majonezowe z Jalapeño, wielkanoc
Oponki wielkanocne

Składniki: 

  • 2 jajka L
  • 50g majonezu
  • 50g serka kremowego
  • ok 25g mąki łubinowej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól do smaku
  • 2 – 3 łyżeczki posiekanego jalapeño z zalewu

Sposób przygotowania:

Jajka z solą ubijamy na puszytą masę, dodajemy majonez i ser oraz mąkę z proszkiem do pieczenia – miksujemy do połączenia składników. Na koniec wrzucamy pokrojone papryczki. Ciasto przekładamy do silikonowej foremki. Zapiekamy w 175st przez ok 20 min (oponki powinny same odchodzić od formy).

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 654 – B: 20g – T: 62g – W: 5g

Z takiej ilości ciasta wyszły nieduże 4 oponki (2 porcje)

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Keto oponki majonezowe z Jalapeño, wielkanoc
Keto oponki majonezowe z Jalapeño, wielkanoc

Dodaj komentarz

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)