Wyślij w świat :)
0
(0)

Jajka zapiekane z pomidorami i mascarpone

Jajka zapiekane to doskonały przykład śniadania białkowo – tłuszczowego. Bardzo pożywne danie, które nasyci na długo. Przepis, który sprawdzi się podczas adaptacji do ketozy.

Jajka zapiekane z mascarpone i pomidorami, keto i low carb

Składniki: 

  • 120g pomidorów z puszki krojonych
  • 80g mascarpone
  • 2 czubate łyżki parmezanu
  • ząbek czosnku
  • oregano, sól, pieprz, słodka i ostra papryka
  • 4 jajka
  • dymka (2 sztuki)

Sposób przygotowania:

Pomidory, przyprawy, drobno posiekany czosnek, parmezan i mascarpone wrzucamy do miski i dokładnie mieszany. Przelewamy do dwóch kokilek, do każdej wbijamy dwa jajka. Solimy, posypujemy papryką, oregano i posiekaną dymką. Zapiekamy w 190st przez ok 20 min (az białko się zetnie).

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 831 – B: 44g – T: 67g – W: 10g

Taka ilość to dwie porcje.

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Jajka zapiekane z mascarpone i pomidorami, keto i low carb
Jajka zapiekane z mascarpone i pomidorami, keto i low carb
Jajka zapiekane z mascarpone i pomidorami, keto i low carb
Jajka zapiekane z mascarpone i pomidorami, keto i low carb

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)