Pączuszki twarogowe
Ketogeniczne pączuszki twarogowe to mała przyjemność dla miłośników diety niskowęglowodanowej. Miękkie, delikatne i niesamowicie smaczne. Bez problemu mogą konkurować z tradycyjnymi. Tłustoczwartkowy przysmak bez grama zbędnego cukru!

Składniki:
- 125g tłustego twarogu z wiaderka
- jajko
- 30g mąki łubinowej
- 8g błonnika bambusowego
- słodzik i ekstrakt waniliowy
- opcjonalnie: słodzik do obtoczenia (u mnie Alluloza)
- tłuszcz do smażenia (olej, smalec jak lubicie)
Sposób przygotowania:
Twaróg, jajko, mąkę, błonnik, słodzik oraz ekstrakt waniliowy miksujemy na jednolite ciasto. Formujemy nieduże kuleczki, smażymy w głębokim tłuszczu przez ok 10-12 min. Wg mnie optymalna temp oleju to 150-160 st. Przy wyższej z zewnątrz były spalone a środek pół surowy.
Kaloryka i makro całości bez uwzględnienia tłuszczu do smażenia wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 704 – B: 25g – T: 60g – W: 11g
Z takiej ilości składników wyszło 10 niedużych pączków.
Uwagi:
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.


Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0