Omlet lubczykowy

Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka i białko ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy przesiane suche składniki (mąke, błonnik, proszek, żelatynę), wsypujemy do jajek i delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy olej i wsypujemy przyprawy i lubczyk, jeszcze raz mieszamy łopatką. Wlewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod przykryciem, na małym ogniu tak długo aż się zetnie i będzie go można przewrócić na drugą strone (ok 10 min i około 1 min z drugiej).
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 429 – B: 40g – T: 28g – W: 5g
Taka ilość to jedna spora porcja.
Uwagi: omlet podałam z sosem czosnkowym majonezowo-jogurtowym, miksem sałat, awokado, ogórkiem, wędzonym twarogiem i pomidorem
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.




Ostatnio dodane:
-
-
Keto placuszki twarogowe bezglutenowe2025-04-23/
-
Keto chłodnik z selera naciowego i awokado2025-04-23/
-
Keto sernik kawowy z kremem mascarpone2025-04-22/
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0