Wyślij w świat :)
0
(0)

Kremowa jajecznica Gordona Ramsaya

Kremowa jajecznica według Gordona Ramsaya to idealna propozycja na pyszne i pożywne śniadanie. Jest puszysta, delikatna i pełna smaku. Sekretem jest odpowiednia technika smażenia, która polega na częstym mieszaniu i zdejmowaniu patelni z ognia. Dodatkowo, jajecznica wzbogacona jest o masło i śmietanę, które nadają jej aksamitnej konsystencji. To proste, ale wyjątkowe danie zachwyci każdego miłośnika jajek.
Kremowa Jajecznica Gordona Ramsaya, delikatna i keto

Składniki: 

  • 3 jajka
  • czubata łyżeczka masła
  • 2 łyżki śmietanki 36%
  • sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania:

Na lekko rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, wlewamy rozbełtane jajka – smażymy aż się lekko zetną, zdejmujemy patelnie z ognia i cały czas mieszamy. Po ok 30 sekundach znowu stawiamy naczynie na palniku, nadal mieszamy następnie wlewamy śmietankę i kolejny raz mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i szczypiorkiem.

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 600 – B: 27g – T: 55g – W: 3g

Taka ilość to jedna duża porcja.

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Kremowa Jajecznica Gordona Ramsaya, delikatna i keto
Kremowa Jajecznica Gordona Ramsaya, delikatna i keto

Dodaj komentarz

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)