0
(0)
Kremowa jajecznica Gordona Ramsaya
Kremowa jajecznica według Gordona Ramsaya to idealna propozycja na pyszne i pożywne śniadanie. Jest puszysta, delikatna i pełna smaku. Sekretem jest odpowiednia technika smażenia, która polega na częstym mieszaniu i zdejmowaniu patelni z ognia. Dodatkowo, jajecznica wzbogacona jest o masło i śmietanę, które nadają jej aksamitnej konsystencji. To proste, ale wyjątkowe danie zachwyci każdego miłośnika jajek.

Składniki:
- 3 jajka
- czubata łyżeczka masła
- 2 łyżki śmietanki 36%
- sól, pieprz, szczypiorek
Sposób przygotowania:
Na lekko rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, wlewamy rozbełtane jajka – smażymy aż się lekko zetną, zdejmujemy patelnie z ognia i cały czas mieszamy. Po ok 30 sekundach znowu stawiamy naczynie na palniku, nadal mieszamy następnie wlewamy śmietankę i kolejny raz mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i szczypiorkiem.
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 600 – B: 27g – T: 55g – W: 3g
Taka ilość to jedna duża porcja.
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.


Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0