Wyślij w świat :)
0
(0)

Keto pizza na spodzie z cheddara

Keto pizza, która nie tylko smakuje niebiańsko, ale jest również łatwa i szybka w przygotowaniu. Bez konieczności poddawania ciasta wyrastaniu, bez dodatkowych udziwnień i specjalistycznego sprzętu. Wszystko, czego potrzeba, to kilka typowych dla kuchni ketogenicznej produktów: cheddar, odżywka białkowa,  jajka oraz ulubione dodatki, może jeszcze  papier do pieczenia i piekarnik. Tylko tyle by móc cieszyć się domową keto pizzą!

Składniki: 

Spód:

  • 100g cheddara tartego na małych oczkach
  • 2 jajka
  • 5g izolatu białkowego
  • łyżeczka papryki gochugaru lub po trochu ostrej i słodkiej

Dodatki:

  • łyżeczka ketchupu bez cukru
  • jedna podsuszana kiełbaska lub kabanos
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • łyżka parmezanu

Sposób przygotowania:

Wszystko wrzucamy do miski, mieszamy. Wykładamy na blaszkę i podpiekamy prze ok 7 -10 min w temp 190 st.

.

.

.

.

 

Podpieczony spód smarujemy ketchupem, kładziemy pokrojone pomidorki i kiełbaskę, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na kolejnych 7-8 min (włączyłam funkcję grzania tylko od góry)

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 790 – B: 60g – T: 60g – W: 3g

Taka ilość to jedna duża porcja lub dwie mniejsze

Uwagi: po upieczeniu pizze posypałam orzeszkami piniowymi, awokado i świeżymi listkami oregano. Dodałam też sos jogurtowy i krem balsamiczny do smaku. 

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)