Wyślij w świat :)
0
(0)

Domowe pesto ze świeżego oregano z orzechami macadamia

Domowe pesto z oregano to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie aromatycznej oliwy, wyrazistego parmezanu i delikatnych orzechów macadamia tworzy niezwykle bogaty i harmonijny smak. Ten prosty przepis pozwala w kilka chwil przygotować wyjątkowy dodatek do makaronu, kanapek czy grillowanych warzyw. Spróbuj i odkryj nowy wymiar klasycznego pesto!

Domowe pesto, oregano, keto, low carb
Domowe pesto z oregano

Składniki: 

  • pęczek oregano (ok 30-40g)
  • 30g oleju mct
  • 40g oliwy
  • 3 łyżeczki kaparów
  • 2 łyżeczki wody z kaparów
  • opcjonalnie łyżeczka soku z cytryny
  • 20g parmezanu
  • 30g orzechów macadamia

Sposób przygotowania:

Wszystko wrzucamy do blendera lub malaksera i miksujemy aż do uzyskania konsystencji pesto.

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu*:

Kcal: 1110 – B: 14g – T: 100g – W: 30g

Z takiej ilości wychodzi jeden nieduży słoiczek pesto.

Uwagi: 

Orzechy macadamia można zamienić na blanszowane migdały, a olej mct taką samą ilością oliwy.

*Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Keto babeczki wytrawne z mozzarella bez glutenu redukcja
Keto babeczki wytrawne z mozzarella bez glutenu redukcja

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)