Domowe pesto ze świeżego oregano z orzechami macadamia
Domowe pesto z oregano to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie aromatycznej oliwy, wyrazistego parmezanu i delikatnych orzechów macadamia tworzy niezwykle bogaty i harmonijny smak. Ten prosty przepis pozwala w kilka chwil przygotować wyjątkowy dodatek do makaronu, kanapek czy grillowanych warzyw. Spróbuj i odkryj nowy wymiar klasycznego pesto!
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu*:
Kcal: 1110 – B: 14g – T: 100g – W: 30g
Z takiej ilości wychodzi jeden nieduży słoiczek pesto.
Uwagi:
Orzechy macadamia można zamienić na blanszowane migdały, a olej mct taką samą ilością oliwy.
*Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.
Ostatnio dodane:
-
Świąteczny sernik waniliowo – cynamonowy bez cukru2025-12-14/0 Comments -
-
-
Keto rogaliki świętomarcińskie bez cukru2025-11-09/
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0