Ciasto migda艂owe z rabarbarem

Sk艂adniki:聽
- 100g mielonych migda艂贸w
- 40g m膮ki 艂ubinowej
- 10g izolatu bia艂kowego
- 1,5 艂y偶eczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- ulubiony s艂odzik – ilo艣膰 wg uznania
- 45g oleju mct (lub roztopionego mas艂a)
- 45g mleka lub napoju ro艣linnego
- 2 jajka
- kilka kropel olejku migda艂owego
Nadzienie:
- ok 230g rabarbaru
- 艂y偶eczka skrobi
- opcjonalnie s艂odzik i migda艂y do posypania
Spos贸b przygotowania:
Suche sk艂adniki mieszamy w misce, dodajemy reszt臋 i 艂膮czymy za pomoc膮 szpatu艂ki a偶 do uzyskania konsystencji jednolitego ciasta. Przek艂adamy do formy (kwadratowa 16/16 cm).
Rabarbar kroimy, obtaczamy w (s艂odziku i) skrobi. Wyk艂adamy na wierzch ciasta. Pieczemy w 165 st przez ok 40-50 min (do suchego patyczka, d艂ugo艣膰 pieczenia zale偶y od mocy piekarnika).
Kaloryka i makro ca艂o艣ci wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 1345 – B: 66g – T: 113g – W: 34g
Taka ilo艣膰 to oko艂o 6 porcji.
Uwagi: Najlepiej smakuje z dodatkiem bitej 艣mietany!
Warto艣ci te maj膮 charakter informacyjny i mog膮 si臋 r贸偶ni膰 w zale偶no艣ci od konkretnych marek i rodzaj贸w sk艂adnik贸w u偶ytych w przepisie.




Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwy偶ej oceniane:
Zobacz r贸wnie偶:
Jak podoba艂 Ci si臋 post?
Wyra藕 swoj膮 opini臋 klikaj膮c na gwiazdki lub w komentarzu powy偶ej.
艢rednia ocena 0 / 5. 0