Wy艣lij w 艣wiat :)
0
(0)

Ciasto migda艂owe z rabarbarem

Szybkie i proste ciasto rabarbarowo-migda艂owe 馃挍
Jest doskona艂e w smaku i szybciutko si臋 je robi, w dodatku to jeden z tych wypiek贸w, o kt贸re ludzie pytaj膮 czy jest faktycznie keto?!聽 Ci臋偶ko je odr贸偶ni膰 od w臋glowego. Zar贸wno smakiem jak i konsystencj膮, do z艂udzenia przypomina tradycyjne wypieki.聽

Sk艂adniki:聽

  • 100g mielonych migda艂贸w
  • 40g m膮ki 艂ubinowej
  • 10g izolatu bia艂kowego
  • 1,5 艂y偶eczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • ulubiony s艂odzik – ilo艣膰 wg uznania
  • 45g oleju mct (lub roztopionego mas艂a)
  • 45g mleka lub napoju ro艣linnego
  • 2 jajka
  • kilka kropel olejku migda艂owego

Nadzienie:

  • ok 230g rabarbaru
  • 艂y偶eczka skrobi
  • opcjonalnie s艂odzik i migda艂y do posypania

Spos贸b przygotowania:

Suche sk艂adniki mieszamy w misce, dodajemy reszt臋 i 艂膮czymy za pomoc膮 szpatu艂ki a偶 do uzyskania konsystencji jednolitego ciasta. Przek艂adamy do formy (kwadratowa 16/16 cm).

Rabarbar kroimy, obtaczamy w (s艂odziku i) skrobi. Wyk艂adamy na wierzch ciasta. Pieczemy w 165 st przez ok 40-50 min (do suchego patyczka, d艂ugo艣膰 pieczenia zale偶y od mocy piekarnika).

Kaloryka i makro ca艂o艣ci wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 1345 – B: 66g – T: 113g – W: 34g

Taka ilo艣膰 to oko艂o 6 porcji.

Uwagi: Najlepiej smakuje z dodatkiem bitej 艣mietany!

Warto艣ci te maj膮 charakter informacyjny i mog膮 si臋 r贸偶ni膰 w zale偶no艣ci od konkretnych marek i rodzaj贸w sk艂adnik贸w u偶ytych w przepisie.

Dodaj komentarz

Jak podoba艂 Ci si臋 post?

Wyra藕 swoj膮 opini臋 klikaj膮c na gwiazdki lub w komentarzu powy偶ej.

艢rednia ocena 0 / 5. 0

Je艣li post Ci si臋 podoba艂

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)