Wytrawne babeczki z fetą i oliwkami

Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka z mąką, proszkiem, pesto i przyprawami miksujemy na gładkie ciasto. Wrzucamy fetę i oliwki – delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremek (najlepiej silikonowych), pieczemy w 175 st przez ok 20 min (kiedy babeczki zaczynają same odchodzić od formy to znak, że czas je wyjąć z piekarnika).
.
.
.
Wszystkie składniki blendujemy na jednolity krem.
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 997 – B: 49g – T: 82g – W: 10g
Taka ilość to 2-3 porcje (sześć niedużych babeczek).
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.




Ostatnio dodane:
-
-
Keto placuszki twarogowe bezglutenowe2025-04-23/
-
Keto chłodnik z selera naciowego i awokado2025-04-23/
-
Keto sernik kawowy z kremem mascarpone2025-04-22/
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0