Wyślij w świat :)
0
(0)

Sos szpinakowy do makaronu

Chcesz zjeść coś naprawdę pysznego, ale nie masz czasu ani ochoty żeby gotować? W takim razie ten przepis jest idealny dla Ciebie. Potrzebujesz tylko kilku składników i wolnych 15 minut by przygotować ten sos szpinakowy. Danie w sam raz dla początkujących keto kucharzy! Zjedz na świeżo lub zapakuj do lunchboxa. Doskonały na adaptacje!

Składniki: 

  • 150g świeżego szpinaku
  • 80g serka kremowego
  • 30g śmietanki 30%
  • 20g białego wina wytrawnego
  • ząbek czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
  • łyżeczka masła klarowanego 
  • 120g krewetek

Sposób przygotowania:

Na patelni podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak i dusimy przez chwilę. Zalewamy winem, śmietanką, wrzucamy serek, mieszamy i gotujemy aż sos lekko sie zredukuje. Wrzucamy makaron. Krewetki smażymy na maśle lub wrzucamy bezpośrednio do sosu.

Kaloryka i makro sosu wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 457 – B: 30g – T: 32g – W: 8g

Taka ilość to jedna duża porcja.

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Dodaj komentarz

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)