Keto placuszki twarogowe bez glutenu
Keto placuszki twarogowe to idealna propozycja na zdrowe, bezglutenowe i pożywne śniadanie. Przygotowane z dodatkiem mąki łubinowej, są delikatne w smaku, a jednocześnie sycące. Doskonale pasują do owoców, jogurtu lub ulubionych dodatków, dzięki czemu stają się pyszną i pełnowartościową opcją w diecie ketogenicznej. Wypróbuj ten przepis na słodki poranek pełen smaku i energii!

Składniki:
- 2 jajka L
- 35ml śmietanki
- 75g tłustego twarogu klinek
- 40g mąki łubinowej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli, słodzik do smaku
- ekstrakt lub aromat waniliowy
- odrobina tłuszczu do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy na puszysto z solą i słodzikiem, dodajemy śmietankę pokruszony twaróg – miksujemy. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem i raz jeszcze miksujemy. Ja swoje placki usmażyłam na maśle klarowanym, na średnim ogniu, z obu stron i pod przykryciem.
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu*:
Kcal: 942 – B: 68g – T: 57g – W: 36g (węglowodany netto 19g)
Taka ilość (6 placków) to dwie małe lub jedna duża porcja.
*Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.




Ostatnio dodane:
-
Keto chłodnik z selera naciowego i awokado2025-04-23/0 Comments
-
Keto sernik kawowy z kremem mascarpone2025-04-22/
-
Keto babeczki nadziewane mozzarellą2025-04-21/
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0