0
(0)
Keto makaron z sosem z gorgonzoli
Keto makaron z kremowym sosem z sera Gorgonzola, z dodatkiem orzechów pekan. Błyskawiczny i sycący posiłek, którego przygotowanie trawa kilka minut. Sos jest aromatyczny, pikantny i bardzo pyszny. Danie, które bez problemu można przygotować również na adaptacji do ketozy. Minimum węglowodanów, maksimum smaku!

Składniki:
- 100ml kremówki
- 50g sera gorgonzola
- garść orzechów pekan
- sól, pieprz, płatki chili
- natka pietruszki
- porcja ulubionego makaronu (użyłam tagliatelle konjak z błonnikiem owsianym)
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 700 – B: 16g – T: 62g – W: 6g (węglowodany netto 3g)
Taka ilość to jedna duża porcja.
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.


Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0