Wyślij w świat :)
0
(0)

Keto makaron z sosem z gorgonzoli

Keto makaron z kremowym sosem z sera Gorgonzola, z  dodatkiem orzechów pekan. Błyskawiczny i sycący posiłek, którego przygotowanie trawa kilka minut. Sos jest aromatyczny, pikantny i bardzo pyszny. Danie, które bez problemu można przygotować również na adaptacji do ketozy. Minimum węglowodanów, maksimum smaku!

Keto makaron z sosem gorgonzola, z orzechami pekan i natką pietruszki.

Składniki: 

  • 100ml kremówki
  • 50g sera gorgonzola
  • garść orzechów pekan
  • sól, pieprz, płatki chili
  • natka pietruszki
  • porcja ulubionego makaronu (użyłam tagliatelle konjak z błonnikiem owsianym)

Sposób przygotowania:

Śmietankę podgrzewamy, dodajemy ser i gotujemy aż wszystko się połączy,  zredukuje i powstanie kremowy sos (3-5min). Na koniec dodajemy pieprz, sól, natkę, orzechy, wcześniej przygotowany keto makaron. Na talerzu posypujemy płatkami chili.

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 700  – B: 16g – T: 62g – W: 6g (węglowodany netto 3g)

Taka ilość to  jedna duża porcja.

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

 

Keto makaron z sosem gorgonzola, z orzechami pekan i natką pietruszki.
Keto makaron z sosem gorgonzola, z orzechami pekan i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)