Wyślij w świat :)
0
(0)

Jajka faszerowane w stylu śródziemnomorskim

Jajka faszerowane to jedna z najzdrowszych przekąsek na diecie ketogenicznej. Tym razem proponuje jaja nadziewane farszem w stylu śródziemnomorskim, z dodatkiem ziół, tuńczyka i pomidorów. Niesamowicie aromatyczne i sycące. Wspaniale wpisują się  w wielkanocny klimat 🐣

Jajka faszerowane w stylu śródziemnomorskim, z tuńczykiem, keto wielkanoc
Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki: 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 80g tuńczyka z puszki (dobrze odsączonego z zalewy)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 20g cheddara startego na tarce o małych oczkach
  • 1-2 łyżeczki gęstego przecieru pomidorowego (lub koncentratu)
  • łyżeczka mieszanki zioła kuchni włoskiej
  • szczypta ostrej papryki w płatkach
  • łyżeczka serka kremowego

Sposób przygotowania:

Jajka kroimy na połówki. Żółtka wrzucamy do miski, dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy widelcem aż powstanie dość jednolite nadzienie. Faszerujemy obficie jajka.

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 454 – B: 46g – T: 27g – W: 6g

Taka ilość to 1 -2 porcje.

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

Jajka faszerowane w stylu śródziemnomorskim, z tuńczykiem, keto wielkanoc
Jajka faszerowane w stylu śródziemnomorskim, z tuńczykiem, keto wielkanoc

Dodaj komentarz

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)