Jajka faszerowane w stylu śródziemnomorskim
Jajka faszerowane to jedna z najzdrowszych przekąsek na diecie ketogenicznej. Tym razem proponuje jaja nadziewane farszem w stylu śródziemnomorskim, z dodatkiem ziół, tuńczyka i pomidorów. Niesamowicie aromatyczne i sycące. Wspaniale wpisują się w wielkanocny klimat 🐣

Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 80g tuńczyka z puszki (dobrze odsączonego z zalewy)
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 20g cheddara startego na tarce o małych oczkach
- 1-2 łyżeczki gęstego przecieru pomidorowego (lub koncentratu)
- łyżeczka mieszanki zioła kuchni włoskiej
- szczypta ostrej papryki w płatkach
- łyżeczka serka kremowego
Sposób przygotowania:
Jajka kroimy na połówki. Żółtka wrzucamy do miski, dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy widelcem aż powstanie dość jednolite nadzienie. Faszerujemy obficie jajka.
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 454 – B: 46g – T: 27g – W: 6g
Taka ilość to 1 -2 porcje.
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.


Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0