Wyślij w świat :)
0
(0)

Jajka faszerowane pastą z curry

Jajka faszerowane to typowe danie dla kuchni Wielkanocnej. Idealna keto przystawka lub dodatek do śniadania! Bardzo proste w przygotowaniu i wykonane z ogólnie dostępnych składników. Dodatek przyprawy curry sprawia, że to popularne polskie danie nabiera lekko orientalnego klimatu.

jajka faszerowane pastą z dodatkiem curry, keto

Składniki: 

  • 4 jajka ugotowane na twarde
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 łyżka gęstej śmietany 18% lub jogurtu greckiego
  • 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz, płaska łyżeczka curry

Sposób przygotowania:

Jajka dzielimy na pół, wydłubujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Dodajemy resztę składników, dziabiemy widelcem aż się ładnie wszystko połączy. Nadziewamy i jemy.

Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:

Kcal: 916 – B: 35g – T: 84g – W: 5g

Taka ilość to 2 porcje.

Uwagi: Przepis pochodzi profilu @keto_łatwizna 😊

Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.

jajka faszerowane pastą z dodatkiem curry, keto
jajka faszerowane pastą z dodatkiem curry, keto

Dodaj komentarz

Jak podobał Ci się post?

Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.

Średnia ocena 0 / 5. 0

Jeśli post Ci się podobał

Zaobserwuj mnie na Instagramie =)