Jajka faszerowane pastą z curry
Jajka faszerowane to typowe danie dla kuchni Wielkanocnej. Idealna keto przystawka lub dodatek do śniadania! Bardzo proste w przygotowaniu i wykonane z ogólnie dostępnych składników. Dodatek przyprawy curry sprawia, że to popularne polskie danie nabiera lekko orientalnego klimatu.

Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twarde
- 2 czubate łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstej śmietany 18% lub jogurtu greckiego
- 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku
- łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz, płaska łyżeczka curry
Sposób przygotowania:
Jajka dzielimy na pół, wydłubujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Dodajemy resztę składników, dziabiemy widelcem aż się ładnie wszystko połączy. Nadziewamy i jemy.
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 916 – B: 35g – T: 84g – W: 5g
Taka ilość to 2 porcje.
Uwagi: Przepis pochodzi profilu @keto_łatwizna 😊
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.


Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0