Gofry z bitą śmietaną
Pyszne gofry w bardzo tradycyjnej wersji: z bitą śmietaną i owocami.
Bardzo lekkie i puszyste – w konsystencji przypominają biszkopt. Można traktować je jako deser lub, po dobraniu odpowiednich dodatków, jako pełnoprawny posiłek. Śmietanka i owoce sprawią, że poczujecie się jak na wakacjach nad morzem 😅

Składniki:
Sposób przygotowania:
Śmietankę, jogurt, olej, wanilie, sól i słodzik miksujemy, dodajemy suche składniki i znowu miksujemy. Smażymy w gofrownicy wg zaleceń producenta. Ciasto jest dość rzadkie więc nie należy przesadzać z ilością bo wypłynie bokiem.
Kaloryka i makro całości ( z uwzględnieniem bitej śmietany i owoców) wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 838 – B: 23g – T: 74g – W: 30g
Taka ilość to 4 gofry – 2 porcje
Uwagi: Posiłek ubogi w błonnik. Warto uzupełnić go dodając np. owoce jagodowe
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.




Ostatnio dodane:
-
-
Keto trufle czekoladowo – fistaszkowe2025-05-15/
-
-
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0