Chlebek tostowy wysokobiałkowy
Lekki jak chmurka, niskokaloryczny, bez glutenu, bez laktozy i z dużą zawartością białka, w pełni ketogeniczny chlebek tostowy. Idealnie sprawdzi się podczas redukcji ale znajdzie też zastosowanie na adaptacji. Najlepiej smakuje prosto z tostera, posmarowany masełkiem i posypany solą.

Składniki:
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy, w trakcie dodajemy sól i winian potasu. Kiedy piana będzie sztywna i błyszcząca dodajemy przesiane suche składniki. Delikatnie łączymy łopatką i przelewamy do foremki (mała keksówka). Pieczemy w 165 st przez ok 25-35 min (zależy od mocy piekarnika) – do suchego patyczka.
Kaloryka i makro całości wg aplikacji Fitatu:
Kcal: 267 – B: 51g – T: 2g – W: 7g
Z tej ilości wyjdą 3-4 porcje.
Wartości te mają charakter informacyjny i mogą się różnić w zależności od konkretnych marek i rodzajów składników użytych w przepisie.




Ostatnio dodane:
-
-
Keto placuszki twarogowe bezglutenowe2025-04-23/
-
Keto chłodnik z selera naciowego i awokado2025-04-23/
-
Keto sernik kawowy z kremem mascarpone2025-04-22/
Najwyżej oceniane:
Zobacz również:
Jak podobał Ci się post?
Wyraź swoją opinię klikając na gwiazdki lub w komentarzu powyżej.
Średnia ocena 0 / 5. 0